YÖS'te En Sık Çıkan Konular
YÖS'te En Sık Çıkan Konular

YÖS'te En Sık Çıkan Konular

Uygulandığı ilk günden bu yana yüz binlerce öğrencinin ülkemizde eğitim almasına yardımcı olan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) genelde 80 soru içermektedir. Bu sorulardan 35 soru Matematik, 5 soru Geometri ve 60 soru da IQ-Genel Yetenek ölçen sorulardır. 

Matematik ve geometri geniş yelpazeden sorular sorulur ve TYT/AYT sınavlarında konu dağılımına göre farklılıklar gösterebilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki YÖS her üniversite tarafından özel hazırlandığından sınav içeriğinde farklılıklar görülebilir.

IQ-Genel Yetenek testinde ise daha çok soyut düşünebilme ve sayısal kavrama becerileri test edilmektedir. Bunun yanı sıra bazı üniversiteler adayların Türkçe bilgisini değerlendirmek için 50-60 sorudan oluşan bir Türkçe Dil Bilgisi Sınav’ı da yapabilmektedir.

Sınav, üniversitelerin bünyesinde ayrı ayrı uygulandığı için sınav süresi bakımından farklılık göstermekte olup genelde sınava giren öğrencilere tanınan süre 90 ila 120 dakika arasında değişmektedir.

YÖS MATEMATIK VE GEOMETRIDE SIK ÇIKAN KONULAR

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nda çıkan konuları aşağıdaki tabloda bulabilir ve sınav hazırlığınızın eksiksiz olmasını sağlayabilirsiniz.

YÖS Matematikte Çıkan KonularYÖS Geometride Çıkan Konular
SayılarAçılar
Oran-OrantıÜçgende Açılar
Çarpanlara AyırmaÜçgende Alan
Bir Bilinmeyenli Denklemler- İkinci dereceden denklemlerAçı- Kenar Bağıntılar
Bölme-BölünebilmeDikdörtgen
ProblemlerÖzel Üçgen
Permütasyon- KombinasyonÇokgen
Basit EşitsizliklerKenarortay Açıortay
Polinomlar 
Fonksiyon 
Mutlak Değer 
Mantık- Kümeler 
Logaritma