Frequently Asked Questions.

This page contains frequently asked questions from you about education and consultancy abroad.


İlk olarak hangi ülkede eğitim almak istediğinize karar vererek bize başvurabilirsiniz. Sonraki süreçte ise ilgilendiğiniz kursa kayıt (genel İngilizce programları, sınav İngilizcesi vs.) ve vize işlemlerine başlayabiliriz. Vize işlemleri için genel olarak sizlerden banka dökümü, varsa öğrenci belgesi, eski vize ve pasaportlarınız ve kursa kayıt mektubu başta olmak üzere gideceğiniz ülkeye bağlı bir takım belgeler isteyeceğiz.

Avrupa’da birçok üniversite hem İngilizce hem de ülkenin ana dilinde eğitim verilmektedir. Genellikle öğrencilerimiz ülkelerdeki İngilizce eğitimi tercih eder. Fakat eğer anadilde bir bölüm tercihi yapacaksanız, birçok ülke B2-C2 seviyesi arasında dil yeterliliği göstermenizi isteyecektir. Örneğin Almanya’da Almanca bir bölümde okumak için Daaf, Goethe gibi sınavlardan üniversite ve bölüme bağlı olarak B2-C1-C2 seviyeleri istenmektedir.

Girmeniz gereken sınavlar ülkeye ve bölüme göre değişiklik gösterebilir ancak kesin olarak girmeniz gereken sınav dil sınavıdır. İngilizce bir bölüme başvurduğunuzu düşünürsek, sizden ilk beklenen şey okulun kabul şartlarına uygun seviyede bir İngilizce sınav sonucudur. Bunun dışında birçok üniversite öğrencilerini TOLC sınavları, TIL sınavları, SAT gibi bir tür kabul testine sokabilir. En son aşamada ise, bazı üniversiteler aday öğrencileri ile online sözlü mülakat gerçekleştirebilir

Hayır, ne yazık ki ülkemizde yapılan dil sınavı puanları yurtdışında geçerli olmaz. Onun yerine IELTS, TOEFL, TOEIC gibi standart bir İngilizce sınavı skoru ile başvuru yapmamız gerekir. Genellikle sınav formatı daha kolay olduğu için bizler öğrencilerimize IELTS sınavını öneriyoruz.

Çifte vatandaşlıklarından biri Türkiye olan ve lise eğitimini Türkiyede tamamlamış kişiler YÖS kontenjanından faydalanamaz.

Türkiye'de YÖS ile tüm bölümlere girebilirsiniz.

YÖS sınavına katılım ücreti her yıl ÖSYM tarafından belirlenir. Ayrıca üniversitelerin YÖS sınavlarına katılmak istediğiniz takdirde, üniversitelerin belirlediği ücreti ödemeniz gerekir. YÖS kontenjanı ile yerleşen öğrencilerin üniversiteler tarafından belirlenen katkı payını ödemesi gerekmektedir. Katkı payının miktarı bölüme ve üniversiteye göre değişir.

Hedeflediğiniz ülkeye bağlı olarak IB programı mezunu olmanız sizin için önerilebilir. Türk lise diplomasını direkt kabul etmeyen Hollanda, Almanya, Belçika gibi ülkelerde IB diploması ile direkt başvuru hakkımız vardır.

IB veya European Baccalaureate diplomanız varsa dil koşullarını sağladıktan sonra Almanya üniversitelerine başvuru yapabiliriz. Ancak Türk Lise Diploması ile mezun olduysanız önümüzde iki farklı seçenek çıkar. İlk olarak okumak istediğiniz bölüme Türkiye’de yerleşip Almanya’ya başvurabilirsiniz. Alternatif olarak ise Almanya’da önlisans olarak nitelendirilebilecek bir bölüme katılıp, oradan mezun olduktan sonra üniversite eğitimi alabilirsiniz.

Ülkelere bağlı olmakla birlikte genel olarak tıp fakültesi için giriş koşulları daha özeldir. Birçok ülke kendi tıp sınavını uygular ve eğitim dilinde yeterliliği şart koşar. Örneğin, İtalya’da tıp okuyabilmek için IMAT (TOLC-MED) sınavına girmeniz ve İngilizce B2 seviyesinde olmanız gerekmektedir. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Please Wait. Loading...